14. marts 2006

Geologisk Museum

Geologisk Museum, der indtil 1976 hed Mineralogisk Museum, har rødder tilbage til 1600-tallets samlinger som Museum Wormianum og Det Kongelige Kunstkammer.

På hjørnet Sølvgade – Oster Voldgade blev opført et stort kompleks, der oprindelig husede universitetets Mineralogiske Museum og Kemisk Laboratorium, og som i dag er hjemsted for Geologisk Museum.

Som universitetsmuseum kan Geologisk Museum føres tilbage til 1772, hvor universitetets Nye Natural Theater blev indviet i Kommunitetsbygningen i Nørregade i København. I de første 120 år voksede samlingerne betydeligt, bl.a. ved tilgangen af private og kongelige samlinger. Ikke mindst har museet en meget vigtig arktisk samling. 

I 1893 flyttede museet, sammen med universitetets Kemiske Laboratorium, til en nyopført bygning på Øster Voldgade i København.

I kraft af sin baggrund er Geologisk Museum centralt placeret i dansk og international geologisk forskning. Museet er en del af Geocenter København, og indgik fra år 2004 i Statens Naturhistoriske Museum. En vægudsmykning af Per Kirkeby blev indviet samme år.

Læs mere om Geoologisk museum på www.geologi.snm.ku.dk.