Brahe, Tycho
Da Tycho Brahe i november 1572 opdagede en ny stjerne på himlen, brød den etablerede forståelse af stjernehimlen sammen. Siden oldtiden havde man antaget, at stjernehimlen var uforanderlig. På baggrund af mange nætters observationer kunne Tycho Brahe dog vise, at det ikke var tilfældet.
Tycho, der er latin for det danske navn Tyge, blev født i Skåne i 1546. Allerede som 12-årig begyndte han at studere på Københavns Universitet, hvor han fattede interesse for astronomi. Som så mange andre unge, adelige mænd på den tid rejste Tycho Brahe på dannelsesrejse i Europa, hvor han fortsatte sine studier ved toneangivende universiteter.
Efter sin opdagelse af den nye stjerne forelæste Tycho Brahe på Københavns Universitet, og i 1576 gav Frederik 2. ham brugsretten til øen Hven i Øresund, hvor han opførte observatorierne Uranienborg og Stjerneborg. Her fik han blandt andet besøg af studerende fra Københavns Universitet, som først fik et observatorium i 1642, da Rundetårn stod færdig. Tycho Brahe døde i 1601 i Prag.
Ud over at være berømt for sit astronomiske arbejde er Tycho Brahe kendt for som ung at have fået hugget en del af sin næse af i en duel med en anden adelsmand. For at skjule arret gik han resten af sit liv med en næseprotese af messing.